2022-07-31
最近旅遊局有個優惠就係指定既星期四 12點有指定嘅參與餐廳零售店等特價優惠!我搶到Kiki既套餐優惠😝原價$148 以家優惠價只系$37🤩有兩間分店可以選擇中環同K11,我哋就去咗K11 musea, 多款套餐都係$148,套餐有一個小食,一個主菜一杯嘢飲一個選擇左黃金蟹肉拌麵 ,職員細心講解餐盤上嘅嘢,一個蟹油,一個黃金蟹肉醬,同埋一個醋將蟹油同埋蟹肉醬放入拌麵可以試味先之後再加啲醋,拌勻食落去真係有蟹肉嘅香味,仲會有少少蟹肉,本身有啲擔心會唔會好油膩,不過食落又唔會有呢個問題😆前菜揀咗一個皮蛋豆腐,醬汁比較鹹,不過豆腐好滑皮蛋加埋都好好食😋另一個就係鮑魚花膠湯麵🍜,湯底清清地,仲有啲花膠,比較啱想食清淡啲嘅人,小食就揀咗一個薯仔乾,好爽口,有啲微辣幾開胃嘢飲就再加錢一杯就係黑糖珍珠奶茶🧋,第一啖飲落去,黑糖真係好甜呢一杯🥲由於太過甜所以都飲咗半杯已經冇再飲😂另一杯奶蓋茶,奶蓋就要另外再加幾蚊,茶嘅味道有啲似伯爵茶,奶蓋香滑甜甜鹹鹹,我覺得幾好飲,荼底比較清淡👍🏻
12點有指定嘅參與餐廳零售店等特價優惠!
一個選擇左黃金蟹肉拌麵 ,職員細心講解餐盤上嘅嘢,
一個蟹油,一個黃金蟹肉醬,同埋一個醋
將蟹油同埋蟹肉醬放入拌麵可以試味先之後再加啲醋,拌勻
😆