餐廳: 品穀
資訊:

作為開心果愛好者💚見到出咗新嘢當然馬上直擊|ૂ•ᴗ•⸝⸝)開心果雪山 Pistachio Matterhorn🗻個名好靚超有意境$26定位對於開心果產品嚟講都偏低第一輪出爐12:30發現有唔少人捕住一出爐即搶一拎上手拍俾大家睇拍到懷疑人生!•́‸ก完全做唔出爆餡效果…不斷轉角度同focus都影唔到大家可以留意下包嘅portion係90%開心果可能只有10%建議個包可以整薄啲反而加多啲餡..味道方面個包唔同平時開心果麵包布丁竟然用咗芝士包嚟夾開心果醬🧀見到有啲comment話芝士味中和返但作為pistachio lover覺得芝士味太出了( ´◔ ‸◔`)單評開心果醬嘅話絕對冇問題而且都鋪勁多開心果碎喺面頭品穀除咗呢個開心果雪山仲出咗開心果Madeleine同開心果Tartlet不過驚再度失望所以試咗嘅朋友仔話我知啦˃̣̣̥᷄⌓˂̣̣̥᷅
作為開心果愛好者💚
見到出咗新嘢當然馬上直擊|ૂ•ᴗ•⸝⸝)

開心果雪山 Pistachio Matterhorn🗻
個名好靚超有意境
$26定位對於開心果產品嚟講都偏低
第一輪出爐12:30
發現有唔少人捕住一出爐即搶
一拎上手拍俾大家睇
拍到懷疑人生!•́‸ก
完全做唔出爆餡效果…
不斷轉角度同focus都影唔到
大家可以留意下
包嘅portion係90%
開心果可能只有10%
建議個包可以整薄啲
反而加多啲餡..
開心果雪山
味道方面個包唔同平時開心果麵包布丁