2022-09-20
圍威喂(Lai Chi Kok)小編又做懶鬼👻 今次透過外賣平台揀咗間泰國嘢食🇹🇭 雖然個名就叫Taste of Thai 點知外賣送到見個外賣袋先發現原來係之前一直都想試嘅荔枝角泰國菜😲😲 ⌖ 蔥油香煎雞扒拼香辣肉碎便當 🐔🌶️🐷🍱💰$77雞扒幾大塊 煎得嫩口😙😙 香辣肉碎撈飯好啱 夠晒香口惹味😋 便當其中一格係兩粒有啲似魚餅嘅泰式小食 小小彈牙🦷 另一格嘅小菜係生菜🥬 都有基本調味 唔係白烚嘅~ 哩款都算值得一試😎⌖ 凍泰式奶茶 🧊🧋💰$10(跟餐價)泰式奶茶係紅茶底☕️ 飲落都滑🤫 可惜始終係外賣關係 融冰令成杯飲品嘅茶味同埋奶味都唔夠出😣😣⌖ 泰式豬頸肉炒飯便當 🐖🍱💰$74小失望嘅炒飯🥵 先唔講個炒飯冇泰式風味 主角豬頸肉有少少跌眼鏡😳 竟然係切粒狀 仲要真係好細粒 肉眼唔認真睇都有機會誤會餐廳係咪比錯咗🫠🫠 好彩個飯都炒得夠鑊氣 不過就比較偏中式嘅感覺🫣 便當入面嘅小食、小菜同上一款便當一樣~⌖ 熱檸蜜 🍋🍯💰$0(跟餐價)檸蜜用左檸檬同埋青檸沖配😗😗 酸酸maymay幾開胃~⌖ 泰式手打蝦餅 🦐(兩件)💰$35賣相都唔錯🤨 蝦餅有兩大件 外層炸衣都薄😌 就算凍咗都仲脆 隔離會
⌖ 蔥油香煎雞扒拼香辣肉碎便當 🐔🌶️🐷🍱
💰$77
⌖ 凍泰式奶茶 🧊🧋
💰$10(跟餐價)
⌖ 泰式豬頸肉炒飯便當 🐖🍱
💰$74
⌖ 熱檸蜜 🍋🍯
💰$0(跟餐價)
檸蜜用左檸檬同埋青檸沖配😗😗 酸酸maymay幾開胃~
⌖ 泰式手打蝦餅 🦐(兩件)
💰$35
賣相都唔錯🤨 蝦餅有兩大件 外層炸衣都薄😌 就算凍咗都仲脆 隔離會有泰式酸辣醬點🌶️ 不過入邊嘅蝦餅餡料似乎同小編想像嘅有啲出入😶🌫️😶🌫️ 佢唔係一般嘅蝦滑 似係溝咗其他唔係蝦滑嘅嘢 好一般😮💨😮💨
☻ 回頭指數:6 / 10