2011-11-18
今晚去<圓方>睇完戲, 在搭地鐵之際, 經過<鴻福堂>, 於是入去逛逛。發現原來很多野吃, 包括飲品, 即食老火湯, 點心, 如燒賣, 茶葉蛋等等。種類繁多, 讓我眼花瞭亂...哈哈!!今次我買了1) 楊枝甘露(2) 川貝雪梨飲品(3) 花膠響螺煲竹絲雞湯(4) 花膠海底椰川貝百合西施骨湯(1) 楊枝甘露 - 是我晚上的甜品, 不但有芒果肉, 有西米, 雪凍當甜品, 味道一流!! 如果可以當pudding就更加好了!!(2) 川貝雪梨飲品 - 飲唔到川貝的味道, 不過最近天氣轉冷, 所以很適合潤一潤, 飲完都覺得喉嚨舒服很多。(3) 花膠響螺煲竹絲雞湯 - 好好飲, 很有膠質, 飲多d都覺得皮膚靚d....雖然沒有湯渣, 不過都飲到有響螺和竹絲雞的味道!! yummy yummy!!(4) 花膠海底椰川貝百合西施骨湯 - 我還是喜歡(3), 不過天氣轉涼, 飲多d湯水都無壞既, 不過飲唔出有豬骨(西施骨)的味道!!即食湯包方便我們大忙人一大把!! 而且用料十足, 真是抵呀!!店員很有禮貌, 很落力sell 產品和解釋產品, 值得一讚!!而且還可以待
今次我買了:
(1) 楊枝甘露
(2) 川貝雪梨飲品
(3) 花膠響螺煲竹絲雞湯
(4) 花膠海底椰川貝百合西施骨湯
而且還可以待客蒸熱番d湯, 很細心呢!!
總括來說, 是非常值得的!!