2022-03-25 52 瀏覽
最近因為第五波疫情嘅關係,所以都少咗出街,而且又冇得食晚市所以成日喺屋企。偶爾都想食下韓國嘢,所以今日就嗌左外賣。因為見到Deliveroo呢一間有特價,所以就揀咗佢。特級牛肉套餐 $108未折右邊係一啲冷盤前菜,成個餐感覺好健康,有菜又有肉。牛肉煮到好入味,細細舊攞嚟撈飯簡直就係一流。石鍋拌飯 $98未折石鍋拌飯有大量嘅蔬菜而且一層好厚嘅肉啲肉有啲似手撕豬肉嘅感覺。雖然冇咗個石鍋小左陣風味,不過都好似少咗陣熱氣咁。泡菜豬肉湯套餐 $98 未折一開始打開個兜嘅時候,見到有幾家吉咗我以為佢哋比漏咗嘢我,點知原來有一大兜湯喺側邊$98有咁大兜嘢其實都幾抵,泡菜豬肉湯有少少辣,呢兩日凍咗飲泡菜豬肉湯就啱晒無骨甜辣炸雞 $138 未折個炸雞黎到嘅時候仲係脆嫁個皮!雖然話就話甜辣炸雞,不過我就唔係好食到辣味,反而甜甜地幾開胃。燒五花腩肉 $238未折五花腩嚟到嘅時候睇落有幾層好厚肉阿!睇落上面冇乜油可能已經將啲油焚燒晒出嚟,識落都唔會覺得好肥,反而有啲膠質黏口嘅感覺!除咗我叫嘅嘢之外,店家仲送咗水果同可樂仲有啲前菜俾我,疫情之下餐廳嘅生意艱難,都仲送嘢俾我真係好驚喜!
偶爾都想食下韓國嘢,所以今日就嗌左外賣。
因為見到Deliveroo呢一間有特價,所以就揀咗佢。

特級牛肉套餐 $108未折

右邊係一啲冷盤前菜,成個餐感覺好健康,有菜又有肉。
牛肉煮到好入味,細細舊攞嚟撈飯簡直就係一流。

石鍋拌飯 $98未折

石鍋拌飯有大量嘅蔬菜而且一層好厚嘅肉

泡菜豬肉湯套餐 $98 未折

無骨甜辣炸雞 $138 未折

炸雞黎到嘅時候仲係脆嫁個皮!

燒五花腩肉 $238未折

五花腩嚟到嘅時候睇落有幾層好厚肉阿!