2022-08-06
有一段時間冇買外賣回家食啦,星期六行開奧海城,又到晚餐時間,於是上網揾附近東南亞餐廳解決晚餐😆 見到有間叫果子既食店,人氣幾高,我們就行了過去富榮花園買外賣回家食。行到果子門口,就見到有唔同的餐可供選擇餐牌上有飯類、有粉麵類、小食選擇都蠻多的,除左招牌嘅果子無骨海南雞飯外,仲有喇沙,配各種餸:海鮮、豬頸肉、香茅豬扒、雞翼、牛肉、帆立貝⋯⋯ 湯米飯、飯、撈麵都有…我叫咗冇耐之後,可能都到7點呢d晚餐時間,附近住宅的人,都落嚟嗌外賣,一下子店舖門口叫外賣同等外賣的人就多了,等咗15分鐘左右,就有得拎我們叫咗招牌菜,無骨海南雞飯跟油飯,海南雞係完全冇骨的,油雞整到一粒粒👍🏻海鮮喇沙摻摻有有兩隻蝦、四隻隻蜆、半隻蛋、喇沙麵係米粉同埋油面喇沙湯香濃,材料有豆卜、魚蛋😸😸仲加了少少小食沙嗲( 牛)串燒 - 2 串沙嗲帶甜味、兩串唔夠喉😂白雲酸辣鳳爪 - 6件,酸酸辣辣好醒胃總體嚟講,今晚抵食又好味👍🏻👍🏻全單唔使$130兩個人食飽👏🏼👏🏼
行到果子門口,就見到有唔同的餐可供選擇
餐牌上有飯類、有粉麵類、小食
、飯、撈麵都有…
喇沙湯香濃,材料有豆卜、魚蛋😸😸
仲加了少少小食
沙嗲( 牛)串燒 - 2 串
沙嗲帶甜味、兩串唔夠喉😂
白雲酸辣鳳爪 - 6件,酸酸辣辣好醒胃
總體嚟講,今晚抵食又好味👍🏻👍🏻
全單唔使$130兩個人食飽👏🏼👏🏼