2022-11-13 53 瀏覽
又黎到我既生日月份,可以約唔同既朋友出黎聚下🥳 今日就黎左位於元朗食日本菜😋 呢間餐廳個menu勁厚,刺身、壽司🍣、牛🐮雞🐔魚🐟野菜🥬等燒物、一品料理、爐端燒、飯、麵、壽喜燒等等日本菜都一應俱全,食物種類真係包羅萬有,可惜我最愛既味淋魚干咁岩賣哂😔。A4和牛壽喜燒 ($328) + 稻庭烏冬 ($32)首先上枱的係壽喜燒鍋,店員既服務態度都幾好,會提醒我地稻庭烏冬大概煮8分鐘就ok。另外又會問我地會唔會將壽喜燒同埋刺身分開上 (因為爐既熱力可能會影響到刺身)。壽喜燒一煮滾,我地就先將A4和牛🐮夾起,驚佢overcooked會浪費左咁靚既牛。等緊煮烏冬既時候,就先食左d牛肉。因為A4和牛既油脂分布好平均,佢既口感同味道都係一流,真係好好味😋 至於稻庭烏冬,我地岩岩好煮到8分鐘就夾出後食,扁身既烏冬好有彈性,加上吸收左壽喜燒汁既甜味,唔錯👍🏻二人雜錦刺身盛 ($298)好豐富既刺身盛,一共有8款刺身,除左d常見既刺身款,例如三文魚、帆立貝、油甘魚、海膽等等,入面仲有一d比較少見會放係刺身盛入面既款式,例如係天使蝦同埋磯煮小鮑魚。刺身超級厚切,份量好大而且口感十足,加上好新鮮,簡直無得彈 🤤
又黎到我既生日月份,可以約唔同既朋友出黎聚下🥳 今日就黎左位於元朗食日本菜😋 呢間餐廳個menu勁厚,刺身壽司🍣、牛🐮雞🐔魚🐟野菜🥬等燒物、一品料理、爐端燒、飯、麵、壽喜燒等等日本菜都一應俱全,食物種類真係包羅萬有,可惜我最愛既味淋魚干咁岩賣哂😔。

A4和牛壽喜燒 ($328) + 稻庭烏冬 ($32)

二人雜錦刺身盛 ($298)

汁燒魷魚筒🦑 ($98)

可以揀鹽燒或者汁燒,我地想juicy d所以揀左汁燒。魷魚筒勁大隻又肥厚🤤 咬落爽口唔韌,配埋甜甜地既燒汁,好惹味!

2022-11-10
慶祝紀念