聽聞最近昇悅居宇晴軒個頭開左唔少食肆,為食嘅小妹我就帶埋寶寶去覓食。行過元札幌拉麵,裝修睇落好新式日系,仲有隻多拉A夢係門口,就吸引左我入去試~餐廳入面好多各種各類嘅裝飾,食客都有講有笑,環境氣氛都唔錯。呢度除左拉麵,丼物定食串燒炸物都有,種類都幾多,我地就每樣叫左D。首先叫左支可樂。配美食又點少得可口可樂呢!今日想食辣,所以叫左碗地獄拉麵挑戰下。湯底就咁聞到已經有少少攻鼻,入口味道好濃,辣度夠勁,食左兩啖就出哂汗。硬麵咬落爽口,粗幼適中;叉燒應該有烤過,有少少焦香,咬落軟熟;糖心蛋岩岩好,蛋黃為濃湯加左唔少蛋香味;濃厚嘅湯底辣味配埋淡香的蔥花同海帶,一濃一淡,幾夾。之後輪到吉列豬扒。炸皮鬆脆,唔會太厚太粉岩岩好,豬扒肉嫩又多汁,咬落相當有層次。配上酸酸地開胃嘅煙燻風味醬汁中和番,味道有所提升之餘又唔會太膩。炸魷魚鬚外皮香脆,內裡煙韌。調味風味簡約,但唔單調,反而可以突顯食材原味,配合沙律醬別有一番風味。店家都好細心,燒雞翼都切做一口size。雞翼燒到恰到好處,有熟透又唔會太柴。雞皮脆口之餘,鹽燒口味配上烤油香食落相當夠風味,燒雞翼,我鍾意食~整體黎講,野食都算出色,種類又多,荔枝角又

首先叫左支可樂。配美食又點少得可口可樂呢!

整體黎講,野食都算出色,種類又多,荔枝角又搵到一間可以重刷嘅餐廳啦~