2022-09-12
💕小麻吉小店鋪仔細細,餐牌選擇卻相當豐富✔️猶如迷你版嘅台灣夜市🗺熱門小食都可以一站式食到,仲有必食嘅滷肉飯、滷肉湯麵🍜甚至熱辣辣嘅石鍋飯都有🤤.🌈大滿足定食 $78以傳統滷肉飯為基礎,加上花椒嘅麻辣食落更惹味🌶自選配料揀咗鹽酥雞,鹹香之中外皮酥酥脆脆,配飯或者做小食都唔錯🫶🏽另外仲有麻辣鴨血、台灣小香腸、涼拌小黃瓜,一個套餐可以食到幾款經典小食,果然係大滿足🥰.🌈玉子經典鍋燒麵 $75同樣係配料豐富,配料有玉子、甜不辣、餃子、炸蝦棒、生菜🥬花枝丸,配上酸酸甜甜蕃茄濃湯🍅感覺豐富當中最鍾意煙煙韌韌嘅甜不辣,好有口感,玉子亦有心思地印上店名,誠意滿滿🥰鍋燒麵唔係得個名,真係熱辣辣咁上枱,慢慢食都keep到溫度,食到尾聲個湯依然係熱熱哋,呢方面好加分👍🏽.🌈肉燥淋青菜 $20肉燥令平凡嘅生菜🥬生色不少,份量亦俾得慷慨,有食菜至係完滿嘅一餐🧡.🌈珍珠奶茶食台灣菜嘅重點一定係珍奶🤣佢哋嘅珍奶幾有茶香奶香並重,感覺正宗👍🏽.🌈蜂蜜綠茶+珍珠手搖嘅蜂蜜綠茶甜度適中,清新解渴,加埋最愛嘅珍珠,大大杯啱晒大熱天氣飲🫶🏽.值得一讚小店嘅服務非常親切,感受到同台灣一樣濃厚嘅人情味🧡
小店鋪仔細細,餐牌選擇卻相當豐富✔️
🌈大滿足定食 $78
🌈玉子經典鍋燒麵 $75
🌈肉燥淋青菜 $20
🌈珍珠奶茶
🌈蜂蜜綠茶+珍珠
值得一讚小店嘅服務非常親切,感受到同台灣一樣濃厚嘅人情味🧡