2025-02-12
琴晚同朋友去咗旺角嘅鐵板世家据扒,真係幾有驚喜!我哋點咗兩個鐵板套餐,分別係鐵板煎牛舌拼牛扒配薯菜同鐵板原條龍脷魚柳配薯菜,每個餐包餐湯、餐包、飲品同甜品,夠晒豐富。🥢開場嚟個紅湯,飲落暖胃又開胃,味道唔錯!配埋烘熱咗嘅牛油餐包,牛油滲入麵包,非常滿足😋🥢鐵板煎牛舌拼牛扒配薯菜呢個真係我至愛!牛舌煎得啱啱好,口感嫩滑,有啲微微焦香味,豉油調味非常入味。至於牛扒,叫咗七成熟,熟度掌握得幾好,煎到外層焦香,內裡仲保留咗肉汁,配埋黑椒汁,完全係港式鐵板嘅精華!薯條係我鐘意嘅粗薯,寧舍有薯味👍🏻🥢鐵板原條龍脷魚柳配薯菜龍脷魚柳係另一個亮點!魚柳煎得皮脆肉嫩,入口滑溜,加埋黑椒汁,啖啖肉好惹味😋🥢花奶啫喱杯最後甜品嘅花奶啫喱杯,雖然簡單,但味道唔錯!啫喱入面重有啲雜果,撈埋花奶食,甜度適中,食完成餐感覺冇咁膩,係一個幾好嘅ending。