2021-04-10
長沙灣美食多~ 身為街坊既我感到幸福❤️ Happy Friday 就揀左間有好耐歷史既冰廳食飯~ 可以屹立不倒咁多年~ 一定有佢既原因🤤榛子醬西多($30)係呢間既人氣小食🤤 西多一向配開花生醬,佢地改為配榛子醬一樣好食!西多蛋漿均勻,炸得好靚~ 牛油、蜜糖同榛子醬份量剛好,食落啖啖醬餡,夠晒邪惡~樽仔奶茶($15)喜歡佢咁樣既packing!!! 有別一般茶餐廳,改用樽仔裝,飲唔晒可以帶走唔浪費~ 奶茶的茶味比較出,口感幼滑~避風塘炸髀($30)另一邪惡美食,特別之處係避風塘粉,夾埋一齊食好惹味,美中不足係雞髀肉炸得太柴,唔夠肉汁同嫩滑。紅豆冰($25)炸髀一定係配紅豆冰!紅豆煮得又甜又淋,絕對唔hea~~ 可惜擺得太耐啲冰融晒先飲,奶味沖淡左啲~酸菜魚(迷你)寬粉($88)適合1-2人份量,魚同寬粉既份量唔少,魚片食落好嫩冇骨,值得一讚!酸菜太酸食唔到🙈 整體味道我認為太辣,後勁凌厲⋯ 忍唔住叫多杯凍飲先食到,唔知可唔可以叫bb辣呢?華田配Oreo ($25)為左解辣而叫既凍飲,味道出奇地唔錯,華田係暖暖的,要慢慢得啲冰融先得~
榛子醬西多($30)
樽仔奶茶($15)
避風塘炸髀($30)
紅豆冰($25)
酸菜魚(迷你)寬粉($88)
華田配Oreo ($25)