2018-07-15 1396 瀏覽
每次出街食晚飯都唔知怎樣選擇,因為依家太多太多選擇,而我哋就選咗我哋離不開的中餐,當然中餐都好多選擇,令人好頭痛。於是我哋就選擇了就腳的地方,海港酒家在我印象中都係唔錯的,聽人講佢哋d燒味都唔錯,於是就二話不說去品嚐美食,由於我哋來到酒樓都九點幾,客人都唔多,較為清靜d,我哋兩個人叫咗三道菜,值得一讚的係啫啫通菜煲,上檯時個煲仔真係滾得好犀利,在外面食煲仔菜式,能夠做到咁夠火候真係難得加上通菜份量一d都唔少,抵食。當然我哋都叫咗燒鵝例牌,味道幾好,雖然唔知係唔係新鮮鵝,但幾有鵝味,好新鮮和例牌都好抵食,好多肉,之後我哋有叫咗道酸菜煮海斑例牌,個湯酸酸辣辣,好開胃,雖然唔係好多海斑肉,但價錢都算唔貴,個人覺得幾好。如果你想食中菜,但唔知去邊度食,海港酒家係一個唔錯的選擇。
  • 啫啫通菜煲,燒鵝,酸菜煮海斑