2024-08-06 196 瀏覽
大圍一向都最多嘢食,今次小編就見到有一間馬拉餐廳相當吸引,所以就入咗去試吓,今次就叫咗唔少嘢share餐廳主打肉骨茶,有好多款肉骨茶可以選擇,小編就揀咗豬手肉骨茶,再配搭蒜粒同辣椒,一口飲落去嘅肉骨茶超濃味,豬手啖啖肉,味道都真係唔錯😝另外,仲叫咗鮮牛油咖央多士,砂煲老鼠粉,咖喱雞配薄餅,馬拉傳統美食辣死你媽 牛油咖央多士:多士經過韓國之後,再搽上咖央醬+牛油片,相當邪惡,係舊時候嘅味道,充滿童年回憶🤭砂煲老鼠粉:份量都超多,裏面有銀針粉、蒜、蝦米、肉碎、江魚仔、豬油渣、半熟蛋,撈勻來食,好好味咖喱雞配薄餅:鍾意食辣咖喱嘅朋友真係唔好錯過,咖喱超香濃,而且都有一定嘅辣度,再配上薄餅,簡直係完美配合,裏面仲有雞件同埋薯仔 ,同價curry 撈埋一齊食,正👍🏻辣死你媽 配仁噹牛肉:當中有包椰漿飯、參巴醬、青瓜、花生、乾魚仔、薯仔、雞蛋,不過就加咗錢轉蝶豆花飯,感覺就好特別,而且人多牛肉呢都炆得好腍好入味,將啲飯+花生同乾魚仔一齊食,再加少少參巴醬,好似返咗去馬來西亞咁,好傳統飲品方面:茶啡滲+拉茶兩款呢都係馬來西亞傳統飲品,好適合配多士食,前者飲到咖啡嘅淡淡香味+濃厚拉茶,小編極力推介😜

砂煲老鼠粉:份量都超多,裏面有銀針粉、蒜、
蝦米、肉碎、江魚仔、豬油渣、半熟蛋,撈勻來食,好好味

飲品方面:茶啡滲+拉茶