2023-09-16
屋企附近發現呢間酒吧餐廳 喺大圍住咗咁多年都未食過 今晚就試試佢,2個人 點了1份前菜 2份主菜 🦀香煎阿拉斯加蟹肉餅(2件) $128Alaska Crab Cake明顯自家製作 每啖都充滿絲絲蟹肉 煎香兩面 鮮味又香口 配上脆卜卜法包片 有驚喜的前菜🐑寶雲酥焗羊扒 $248Lamb Rack with Provencal Style羊架上塗了香草 芥末醬同麵包糠烤焗,一上枱已經聞到好香,火候控制啱啱好 表面烤得微微焦脆 切開時羊架心依然粉嫩粉嫩 充滿肉汁同羊脂香,調味出色🐟比目魚配紅椒汁 $199Panfried Halibut with Bell Pepper Sauce魚皮輕脆 魚肉嫩滑,紅椒汁口感輕爽 食完唔會有油膩感🍏Apple Mojito $78青蘋果+青檸+薄荷葉+梳打水調制而成既mocktail,聽日要返早 唔敢點太多酒類,甜甜香香嘅蘋果味 微微酸加上薄荷,成杯都好fresh好爽口,啱我口味🍺Yau Lager 500ml $58見到beer list 原本第一眼係1664,原來呢度有YAU LAGER 唔使諗 即刻揀左佢🍻*伴碟沙律全部用上陳醋而唔係芝麻醬;薯仔沙
🦀香煎阿拉斯加蟹肉餅(2件) $128
Alaska Crab Cake
🐑寶雲酥焗羊扒 $248
🐟比目魚配紅椒汁 $199
魚皮輕脆 魚肉嫩滑,紅椒汁口感輕爽 食完唔會有油膩感
🍏Apple Mojito $78
🍺Yau Lager 500ml $58
*伴碟沙律全部用上陳醋而唔係芝麻醬;薯仔沙律都有悉心調味 唔係頹用蛋黃醬,有誠意有驚喜 讚👍🏻
*位置寬敞 坐得舒服
*營業時間到凌晨,啱晒我呢啲夜鬼去飲兩杯 食個宵夜;多部電視 有⚽️足球賽事日子都會直播
*有好多款下酒小食
*原來2人set有promotion, 早知買左先入去食