2022-05-04
成日都見到人哋介紹呢度為好難book嘅扒房,一直都好想試,點知上個月尾竟然俾我book到4月中去😭真係好好彩!餐廳只供應一個menu ($580 pp),包沙律、餐湯、薯條、甜品(以上全部可以無限量添加)同Steak Tasting Platter🤤首先上咗餐前小食,然後店員就會拎住生嘅牛扒逐一介紹🥩 第一道菜櫻花蝦蕃茄沙律🥗配上柚子醬非常清新。接住落嚟嘅餐湯都好有驚喜,飲落有好濃郁嘅魚味同埋好鮮甜,店員介紹嘅時候先叫我哋估吓係咩湯跟住先揭曉答案,原來係大地魚湯,唔怪之得咁熟悉,因為就係有種雲吞麵嘅味道🤣❗️成餐飯嘅重頭戲Steak Tasting Platter,三塊牛扒放喺巨型木板上(圖⼀左至右:澳洲和牛後腿肉、美國頂級Oyster Blade板腱肉、澳洲和牛側腹牛排)🐮 和牛後腿肉肉味比較清甜,牛味相對地較淡,食落有嚼勁啲;Oyster Blade肉味濃郁;側腹牛排味道就比較balance,食落牛肉有少少一絲絲嘅感覺。餐廳煮呢三款牛扒都煮得剛好,好juicy,非常高質🤤我個人最愛澳洲和牛側腹牛排,雖然未去到入口即化但帶淡淡脂肪油香都好正😍 佢哋嘅牛扒selection好似每日都不同
❗️成餐飯嘅重頭戲Steak Tasting Platter,三塊牛扒放喺巨型木板上(圖⼀左至右:澳洲和牛後腿肉、美國頂級Oyster Blade板腱肉、澳洲和牛側腹牛排)🐮 和牛後腿肉肉味比較清甜,牛味相對地較淡,食落有嚼勁啲;Oyster Blade肉味濃郁;側腹牛排味道就比較balance,食落牛肉有少少一絲絲嘅感覺。餐廳煮呢三款牛扒都煮得剛好,好juicy,非常高質🤤我個人最愛澳洲和牛側腹牛排,雖然未去到入口即化但帶淡淡脂肪油香都好正😍 佢哋嘅牛扒selection好似每日都不同,好想再嚟試下其他牛😋
配菜有炒磨菇同薯條,佢嘅薯條好好食炸得好香口,我哋都再encore咗一round🙈 不得不提嘅係佢哋薯條嘅蘸醬好特別,嗰日去有沙茶醬、三哥酸辣醬同茄汁,有特色得嚟又好味,喺細節位都睇到餐廳好有心做好每個細節👏🏻
是日甜品就係藍莓芝士蛋糕,細細舊啱啱好。
關於訂位,因為想慶祝朋友生日,所以我3月尾下旬每日都會隔幾個鐘就㩒入去佢哋社交平台 page睇下幾時開放訂位,咁啱佢哋公佈4月頭兩星期booking嘅時候俾我見到,所以我好好彩咁預約到 (但我㩒落去嘅時候已經淨返high table),絕對係靠運氣同恆心先book到🤣