2019-07-28 45 瀏覽
今日入咗大埔探朋友,朋友帶我嚟呢間酒吧餐廳食飯,真係估唔到大埔都有呢種己有格調嘅餐廳!餐廳環境都幾舒適,位於熱鬧的美食街附近,位置非常好,旺中帶靜,係一個唔錯嘅飲酒傾計嘅地方。咩都未點之前,首先點杯啤酒飲下,夏天熱辣辣,飲下啤酒非常降溫!呢度嘅啤酒夠凍,非常好!然後我地點左個三文魚薄餅,三文魚份量都幾多,薄餅唔會太厚實,幾脆口,再加入埋芝士,味道都唔錯架!仲有點左個安格斯肉眼牛扒,肉質都幾嫩滑,牛肉味十足,仲配有薯條同埋沙律,非常豐富!我就最鍾意食德國腸,估唔到呢度都有,而且一盤仲有好多款式,我最鍾意入面有芝士嗰款德國腸,勁好味!另外覺得餐廳嘅沙律配菜非常新鮮,仲可以邊食邊場可以除去油膩感!