2020-05-27 1276 瀏覽
唔講唔知大埔有間隱世咖啡店🌿 今日下晝嚟到💛家 · 啡,除咗環境優美外,飲品同甜品都值得一讚!🌿Coffee Jelly Latte $85咖啡香濃,啫哩彈牙爽口,口感豐富,好好飲🤤🌿Charcoal Latte $80相比之下,無Coffee Jelly Latte咁香濃,口感比較厚;而我最欣賞嘅地方就係呢度嘅冰係用咖啡做,即使用咗咖啡亦唔會變淡或者影響咖啡嘅味道。🌿Apple Danish 蘋果酥餅 $40酥餅即叫即焗,所以熱辣辣!酥皮非常脆,一咬落去有粒粒蘋果,非常好味,不過份量好少,一人食啖就無。🌿Japan Strawberry Cheesecake 日本士多啤梨芝士蛋糕士多啤梨除咗紅卜卜,仲好香甜,配搭蛋糕唔會太漏。🌿 小結:呢間咖啡店環境清幽,唔單只可以影相打卡,仲可以睇書做吓文青,不過室內坐位唔多,如果夏天要坐出面都幾熱同曬。食物質素高,甜品幾出色,但係價錢偏貴,一杯飲品同一碗拉麵嘅價錢差唔多。

🌿Coffee Jelly Latte $85
咖啡香濃,啫哩彈牙爽口,口感豐富,好好飲🤤

🌿Charcoal Latte $80

Coffee Jelly Latte

🌿Apple Danish 蘋果酥餅 $40

士多啤梨除咗紅卜卜,仲好香甜,配搭蛋糕唔會太漏。

蘋果酥餅

日本士多啤梨芝士蛋糕

🌿 小結:
5 分鐘 (堂食)
Coffee Jelly Latte
蘋果酥餅