2015-05-30 839 瀏覽
想食米線選擇一直都有好多,有連鎖,有小店,亦有專門店。好多時如果食米線我都會揀番專門店,因為車仔麵或者雲吞麵店既米線十居其九都好淋... 雖然見呢度鋪頭唔大,冇乜裝修,人唔算多,本身都驚中伏... 不過基於想食米線同埋對所謂黑羊嘅好奇心,都係決定一試坐低當然係叫招牌嘅黑羊米線,等咗冇耐就已經來到,大大碗嘅米線最吸引我嘅地方係佢除咗葱之外冇其他配菜。雖然好多人會覺得有配菜可以提升味道,但係我食麵最鐘意簡簡單單,只有麵條同主菜對我來講就係最好嘅配搭,當然有葱花我都OK嘅~食米線最緊要夠煙韌,有咬口,呢度嘅米線就完完全全做得到呢兩樣嘢,而且麵條夠粗,不錯羊肉份糧唔少,而且切得啱啱好,加上叫咗淨瘦,冇乜脂肪但係又唔會好"鞋",味道亦相當不俗,唯獨嫌佢未夠羶 幾十蚊加杯嘢,唔特別平,但係整體來講都幾滿意~

羊肉米線

幾十蚊加杯嘢,唔特別平,但係整體來講都幾滿意~
羊肉米線