放假晚餐時間嚟登龍街搵食見到呢間麵店主打手工麵又幾多人就入嚟試吓😃2個人叫咗一碗手撕雞涼麵,一碗粟米豬肉餃子手工麵,2個餐飲✨️手撕雞涼麵(麻辣小辣) 4🧡/5揀咗寬麵,落單嘅時候店員都有提醒面質會比較硬,的確冇講錯!係偏硬身,我覺得可以煮耐多少少咁多就perfect不過感小姐平時食拉麵都會食硬麵,所以對於我嚟講衣家都係我可以接受嘅range,幾彈牙😋一開始上菜嘅時候仲諗緊點解變咗麻醬手撕雞撈麵,原來啲麻辣汁喺中間啲汁夠多又夠麻,亦都好掛麵,食落其實好似麻辣口水汁,夠惹味 👍🏻 同埋都幾大碟,特別係寬麵多澱粉質,食哂會有啲heavy而相對賣相係咁大碟嚟講,手撕雞比例唔算多,亦唔係好滑嗰隻,但食落都正正常常✨️粟米豬肉餃子手工麵(胡麻) 4🧡/5都係揀咗寬麵,俾湯浸過,個寬麵即刻淋返啲,口感同涼麵完全唔同,冇咗彈牙嘅感覺個湯冇得揀辣度,味道似三哥煳辣10小,椒麻味重,幾好飲,唔會覺得口乾仲有啲菇同芽菜做配料,幾夾個湯另外我覺得個餃子幾鮮味!係有驚喜嘅💡不過驚嘆緊嘅時候發現餃子入面嘅肉係少少粉紅色嘅,即刻嚇咗嚇,驚會唔會未熟不過研究咗陣,我又覺得佢入面係夠熱嘅,最後都有食哂(而隔咗幾日到而家都
放假晚餐時間嚟登龍街搵食
見到呢間麵店主打手工麵又幾多人
就入嚟試吓😃

2個人叫咗一碗手撕雞涼麵,一碗粟米豬肉餃子手工麵,2個餐飲

✨️手撕雞涼麵(麻辣小辣) 4🧡/5

手撕雞涼麵

揀咗寬麵,落單嘅時候店員都有提醒面質會比較硬,的確冇講錯!
係偏硬身,我覺得可以煮耐多少少咁多就perfect
同埋都幾大碟,特別係寬麵多澱粉質,食哂會有啲heavy

✨️粟米豬肉餃子手工麵(胡麻) 4🧡/5

粟米豬肉餃子手工麵

仲有啲菇同芽菜做配料,幾夾個湯
另外我覺得個餃子幾鮮味!係有驚喜嘅💡
不過研究咗陣,我又覺得佢入面係夠熱嘅,最後都有食哂(而隔咗幾日到而家都冇肚痛嘅🤣)
我估就好似有時明明煲湯嘅豬肉煲咗好耐都仲會有少少粉紅色咁啩?

總結:4🧡/5
感小姐覺得呢間麵店幾啱胃口
可能因為係隨心發現嘅餐廳,更加帶到驚喜嘅感覺俾我🌟
另外其實本身湯麵想加個蜂巢豆腐,但見到要加17蚊,有啲貴就冇加到💰
不過綜合嚟講佢嘅麵份量都好夠又唔貴,如果喜歡食濃味嘢,又追求手工麵嘅質地,呢間可以一試!
同埋我提議細食嘅朋友可以叫一個涼麵再加啲其他食物,可以試到唔同嘢😄
3 分鐘 (堂食)
手撕雞涼麵
粟米豬肉餃子手工麵