狎鷗亭居酒屋:尖沙咀的韓式深夜食堂,下班Chill爆之選!(*˘︶˘*).。狎鷗亭居酒屋.:*♡第一次來尖沙咀諾士佛臺的狎鷗亭居酒屋,一入門口就覺得裝潢充滿地道韓國小店風味,啱晒同朋友下班後嚟呢度輕鬆吓,食餐好嘅!😌  餐廳主打各款韓國燒物,食物質素都幾高~~**韓國醬烤雜錦肉 (牛肉、雞肉、豚肉)**呢個拼盤可以一次過試晒三款肉,幾抵食!而且每款肉都醃得好入味,以特製醬料醃製,燒烤後好香口肉質鮮嫩,值得一讚!👍🏻特製醬料調配恰到好處, 與肉類的油脂完美融合,提升整體口感層次。**半半炸雞 (原味、甜酸味)**一次過滿足晒兩個願望!兩種口味都做得唔錯,原味炸雞外脆內嫩,雞肉Juicy;外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁我個人就偏愛甜酸味多啲,甜酸味炸雞就酸酸甜甜咁,好開胃!**海鮮青口湯 (大大隻八爪魚、大蝦) - 無限續湯**呢個湯真係驚喜之作!大大隻八爪魚同鮮蝦,配上滿滿嘅青口,湯底鮮甜到不得了!🍲 仲可以無限續湯,真係好抵!😂 飲咗幾碗上晒癮,用黎解酒好一流!!👍🏻狎鷗亭居酒屋尖沙咀諾士佛臺9號冠福中心1樓#狎鷗亭居酒屋 #尖沙咀美食 #諾士佛臺 #韓國菜 #地道風味 #燒肉 #炸雞 #
狎鷗亭居酒屋:尖沙咀的韓式深夜食堂,下班Chill爆之選!
(*˘︶˘*).。狎鷗亭居酒屋.:*♡

第一次來尖沙咀諾士佛臺的狎鷗亭居酒屋,
一入門口就覺得裝潢充滿地道韓國小店風味,
啱晒同朋友下班後嚟呢度輕鬆吓,食餐好嘅!😌
餐廳主打各款韓國燒物,食物質素都幾高~~
**韓國醬烤雜錦肉 (牛肉、雞肉、豚肉)**
以特製醬料醃製,燒烤後好香口肉質鮮嫩,值得一讚!👍🏻
**半半炸雞 (原味、甜酸味)**
一次過滿足晒兩個願望!兩種口味都做得唔錯,
原味炸雞外脆內嫩,雞肉Juicy;外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁
我個人就偏愛甜酸味多啲,甜酸味炸雞就酸酸甜甜咁,好開胃!
**海鮮青口湯 (大大隻八爪魚、大蝦) - 無限續湯**
狎鷗亭居酒屋
尖沙咀諾士佛臺9號冠福中心1樓

#狎鷗亭居酒屋 #尖沙咀美食 #諾士佛臺 #韓國菜 #地道風味 #燒肉 #炸雞 #海鮮湯 #朋友聚會 #下班好去處 #chill #hkfoodie #koreanfood