2019-11-20
小弟大概兩年前最後一次食過仲係禾輋既陳根記。今次黎到石門新鋪,味道同感覺都已經不再新鋪既裝修模仿舊時大排檔,店內既枱櫈都同之前相同,令客人好似身處於禾輋舊鋪。呢個相信都係陳根記既名物!味道的確唔錯,肉質鮮嫩小弟屋企人同朋友都推薦叫既蠔餅蠔既數量雖然唔少,但d蠔好細粒,而且口感奇怪,亦都無半點蠔味,完全唔似食緊蠔。失望!味道正正常常,份量都唔少食到咁上下就有店員開始派甜品紙。要落單的話就要去到甜品櫃前購買,而唔係向店員落單。雖然佢叫做奶露,但係感覺就似食緊榴連味既忌廉。食到底會見到有大量榴連蓉,中意食榴連既朋友可以一試!呢個都係陳根記既名物,今次終於有機會試喇!芒果好甜,但係所謂既腸粉皮就唔係想像中咁煙韌。住沙田既朋友大多數都會幫襯過陳根記。雖然小弟都唔係好記得舊鋪既味道,但係今次黎新鋪,的的確確令我有覺得陳根記既特色已經不再,菜式亦都係平平無奇。希望下次再去幫襯既時候,我會食到有番水準既蠔餅啦~
呢個相信都係陳根記既名物!味道的確唔錯,肉質鮮嫩
味道正正常常,份量都唔少