2022-04-28 21 瀏覽
大滿足燒肉放寬晚市之後,幾乎晚晚都約朋友出街食,好似前世未食過野咁😅今次又係食勁多,兩條友邊燒邊食邊吹水,真係好忙但係又好開心🥳前菜例牌可以任食,款式好多,全部都好開胃,呢度最正係爐邊仲有泡菜蛋同埋芝士粟米,都係我鍾意食嘅嘢。特級牛肋骨好長好大塊嘅牛肋骨,一定要食,夸張到個爐都唔夠位擺😆燒幾分鐘就可以輕鬆剪開嚟食,牛醃得好入味,而且肉質好嫩,就咁食已經好好味。燒肉拼盤拼盤入面有好好味嘅牛小排,肉質嫩滑又有牛味,令人食完唔夠喉想再叫。仲有韓燒必食嘅五花肉,最啱用生菜包嚟食,唔會膩。當然仲有雞肉,燒完都好好味。醬油大王豬扒呢塊豬扒又係勁大塊,一啲都唔肥不過肉質好嫩,用甜甜哋嘅醬油醃過,食落啖啖肉好惹味,唔食牛嘅人建議食呢個豬扒。芝士生蠔4隻肥美嘅生蠔浸係勁多芝士汁入面燒,梗係好香好味啦,一啖一隻,滋味無窮。我哋食完都八點幾,仲有人排隊,睇嚟大家都真係按壓唔到,好想同屋企人或者朋友好好食返餐飯🤣
大滿足燒肉

特級牛肋骨