2015-06-15
今日HAPPY FRIDAY跟飯伴一起到了大澳玩了一天!之前一直都未黎過大澳呢間新酒店, 一直都想搵個機會黎試果個特色High Tea Set,不過好可惜今日係星期5, 個High Tea Set只限Weekends供應的, 想去食的朋友們要留意一下喇!我地大約4PM去到, 可能因為係平日的關係, 所以都冇咩人, 只係有少量的外籍遊客, 加上呢個好似玻璃屋的開揚設計, 感覺都幾悠閒寫意!沒有High tea set的情況下, 我們叫了2個普通Tea Set。1. Fish n Chips - 炸魚柳不過不失, 質感嫩滑不油膩, 不過就沒有吃到魚味...至於那個薯角是有少量辣的, 味道會比平日吃的薯角多了一份香口, 都是不錯的選擇。2. 蝦醬雞翼 - 味道不錯, 我一開始以為「蝦醬」就只是那個點的醬汁, 原來不是呢! 雞翼本身已經加了蝦醬才去炸, 所以雞翼內有淡淡的蝦醬味, 而且蝦醬味不會太濃而完全蓋過了雞翼的味道, 我覺得這個剛好! 不過那個醬不太合心意, 所以我都只是只吃蝦醬雞翼就好了。跟餐的凍檸茶就是正常的一杯飲品, 沒有特別就沒有拍照了。我覺得如果來到大澳又咁岩行到酒店呢邊就可以
不過好可惜今日係星期5, 個High Tea Set只限Weekends供應的, 想去食的朋友們要留意一下喇! 我地大約4PM去到, 可能因為係平日的關係, 所以都冇咩人, 只係有少量的外籍遊客, 加上呢個好似玻璃屋的開揚設計, 感覺都幾悠閒寫意! 沒有High tea set的情況下, 我們叫了2個普通Tea Set。
我覺得如果來到大澳又咁岩行到酒店呢邊就可以入去食下野take個break relax下, 不過如果要特登入黎食佢我就覺得未夠吸引喇! 希望下次weekends黎到可以試下個High tea Set!