餐廳: 金飯碗美食
資訊:

2015-10-10 286 瀏覽
今日,大'炒'大鬧~炸豬扒炒一丁 $30好大份,應該有兩個即食麪,加入老抽後顏色呈深褐色, 外觀已有好大享受,麪炒得夠鬆散, 亦十分彈牙唔太軟淋,即使油膩, 加左辣醬更加惹味而唔會一味地鹹膩,大口大口咁不知不覺食完了海鮮炒飯 $30蝦仁幾爽口,飯亦幾鹹香,有蛋黃嘅香味,不過食起黎太大份,有D單調... 芝士煙肉蛋黃醬意粉 $30雖然煙肉唔多,不過已為意粉增加足夠鹹味,畢竟主角仍蛋黃醬, 無須口口均有煙肉,蛋黃醬為意粉大輻增加滑口感, 口裏感覺豐富,脂肪香亦因蛋黃醬而增加,令人想吞下一口便馬上吃下一口芝士菠菜雲吞忌廉意粉 $40整個意粉因忌廉汁看起來光鮮潔白, 十分高貴,忌廉意粉熱騰騰時又鹹香又可口,汁稠稠的為意粉入口時提供一種糊口感覺, 減少只吃意粉的單調感芝士菠菜雲吞大小精緻,入餡像混入菠菜香的的薯蓉,鹹鹹的, 雖然味道似無芝士味, 不過味道也十分吸引~
今日,
大'炒'大鬧~
炸豬扒炒一丁
炸豬扒炒一丁 $30
好大份,應該有兩個即食麪,

加入老抽後顏色呈深褐色, 外觀已有好大享受,
麪炒得夠鬆散, 亦十分彈牙唔太軟淋,

即使油膩, 加左辣醬更加惹味而唔會一味地鹹膩,
大口大口咁不知不覺食完了
海鮮炒飯
海鮮炒飯 $30
蝦仁幾爽口,飯亦幾鹹香,
有蛋黃嘅香味,
不過食起黎太大份,有D單調...
芝士煙肉蛋黃醬意粉
芝士煙肉蛋黃醬意粉 $30
雖然煙肉唔多,不過已為意粉增加足夠鹹味,
畢竟主角仍蛋黃醬, 無須口口均有煙肉,
蛋黃醬為意粉大輻增加滑口感, 口裏感覺豐富,

脂肪香亦因蛋黃醬而增加,

令人想吞下一口便馬上吃下一口
芝士菠菜雲吞忌廉意粉 $40
整個意粉因忌廉汁看起來光鮮潔白, 十分高貴,

忌廉意粉熱騰騰時又鹹香又可口,
芝士菠菜雲吞忌廉意粉
芝士菠菜雲吞大小精緻,

入餡像混入菠菜香的的薯蓉,
鹹鹹的, 雖然味道似無芝士味, 不過味道也十分吸引~
2015-10-09
炸豬扒炒一丁