2022-07-24
恨左去呢間fusion sushi bar好耐㗎啦🎉 今日終於肯搭車過海食 相當期待係因為佢係COOKIE DPT嘅姊妹店🙈 COOKIE DPT咁受歡迎 ROLLIE啲食物質素應該有返咁上下掛?!🤣🤣一去到見到間餐廳已經忍唔住WOW一聲🚀 單係個門口裝修得好靚 而且坐喺吧枱有食緊omakase嘅感覺🥳 本身冇book位但係好好彩比我同朋友執到雞🐣 所以今次坐唔到吧枱都唔緊要啦~ 有得就咁walk-in都已經好感恩㗎喇🙏🏼lunch set🥂($158)呢個價錢係中環地段嚟講 都算合理嘅😼 除咗指定嘅starter之外 每人可以自選多一個前菜同埋兩個卷物🌮 🥢seasonal starters🥣炸蓮藕片配毛豆泥🪷 係一個相當有驚喜嘅配搭😋 炸蓮藕片好似食緊薯片咁脆卜卜!! 但係根本冇油份所以唔會膩😻 另外亦都跟一碗麵豉湯 裏面有小小昆布 唔錯的😗🥢appetiser: karaage with sriracha mayo🍗個名咁鬼長 其實係唐揚炸雞一份🤣 雞肉炸得酥脆又juicy!! 🥢appetiser: beef tempura gyoza with tsune mayo🥟天婦羅牛
lunch set🥂($158)
🥢seasonal starters🥣
天婦羅牛肉餃子🥩 裏面嘅餡料係滿滿嘅牛肉 餃子外皮薄 炸得好香脆🥳 食完超滿足~ 呢個小食比起唐揚雞翼更加推薦✅
🥢classic handroll: minced toro🍣
成個手卷都係蔥拖羅蓉 十分鮮甜💓 份量亦都慷慨~
🥢rollie handroll: philly cheese🧀
手卷裏面有自家製芝士醬同埋照燒牛肉🥩 芝士醬對我嚟講太杰同鹹得滯🧐 不過因為係我朋友嗌嘅 佢就覺得幾唔錯~ 睇嚟真係各有所好🙈
🥢rollie handroll: ex-scallop-ur🐚
手卷有蘆筍🌱帶子同埋三文魚子🤤 當時啲餡堆到瀉出嚟咁濟🤣🤣 我覺得呢個配搭幾fresh 小小嘅mayonnaise同海鮮好夾💯
其實仲想嗌埋個抹茶巴士克芝士蛋糕🍰 見到隔籬枱食緊 覺得好吸引🤪 不過食晒呢個set lunch都已經飽飽地~ 有緣再試啦!!
overall: 呢一餐真係食得幾開心🥳 因為試到更加多fusion配搭嘅手卷🇯🇵🇺🇸 希望下次嚟嘅時候可以肚餓啲 咁就可以食埋甜品先走🤩