餐廳: 美心皇宮
資訊:

餐廳: 美心皇宮
資訊:

呢間美心皇宮屹立沙田好多年,因為對住河景感覺都係比較高檔,今日偶然發現佢竟然有晚市火鍋任食,咁就一定要試下啦。佢嘅價錢係星期一至四晚每位$158,分兩個時段,六點或者八點開始,任食100分鐘。如果星期六日或者公眾假期價錢就係$178。另外茶錢及醬料每人$10,再有加一。一坐低每人首先會送兩隻蠔,只有一次唔可以再嗌。任食嘅食物種類都好多,我哋樣樣都有嗌啲,除咗牛肉之外一般質素都唔錯,印象比較深嘅包括有佢哋嘅鯪魚滑、蝦滑同花枝滑,用料足唔會只係一團粉。另外佢啲海鮮都唔錯,有蝦有蜆有花膠仔,最有驚喜係佢嘅白鱔柳,好少任食火鍋嘅白鱔有咁厚身同新鮮,好食到唔記得影相!不過佢上菜嘅方式係集齊你嗌張單嘅所有食物一次過送嚟,我第一轉可能嗌咗比較多食物,結果要差唔多30分鐘先上第一轉食物,結果唔係好夠時間食,有啲可惜。如果再去就可能第一次嗌少啲,之後再加,可能會好啲。整體而言,呢個任食火鍋係抵食嘅。雖然佢哋可能新做任食火鍋有啲甩漏,不過職員服務都算好好。另外佢哋可能有酒席未必晚晚會有任食火鍋,所以都係打電話訂位最穩陣。

2024-10-10