2024-08-27
去開呢頭探完朋友之後,極力推介呢間隱世美食,意大利餐廳The Francesco係由來自羅馬廚師主理,CP值相當高,所以一家大小去品嚐😋👍忌廉汁煮藍青口🦪法國藍青口配白酒忌廉汁味道又香又滑,新鮮藍青口夠鮮味,再配上白汁非常入味,再加埋幾塊多士仔蘸汁同吃,滋味無窮😻半邊黃油雞配雜菜新薯🐔🥔賣相相當精緻同攞盤都好靚,黃油雞嘅金黃色外皮,燒雞香脆爽口好足料,加埋佢的獨特醬汁,酸酸甜甜特別香甜,可以解左油膩感覺😋香蒜牛油粉絲虎蝦扁意粉🦞🍝虎蝦肉質彈牙非常新鮮,面頭鋪上炒香彈牙粉絲,除咗滿滿蒜香仲有好多巴馬臣芝士,每一啖都有濃郁芝士同蒜的香味,小朋友食到讚不絶口🤩凍朱古力🍫🥤朱古力味濃,配埋cream,夠晒邪惡,好濃郁好好飲😍餐廳座位闊落夠曬光猛😍性價比幾高😋小朋友話要下次再來呢到食其他味道意粉🤗✨🍝The Francesco🦞📌大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖
忌廉汁煮藍青口🦪
半邊黃油雞配雜菜新薯🐔🥔
香蒜牛油粉絲虎蝦扁意粉🦞🍝
凍朱古力🍫🥤
朱古力味濃,配埋cream,夠晒邪惡,好濃郁好好飲😍
🍝The Francesco🦞
📌大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖