2015-12-06
行街買衫經過利時門口, 見到有人在街上吃雪糕, 挑起我的引!! 叫了一杯森之樹林, 可以一眼見過晒特色雪糕的製作過程, 超有趣呀! 見到店員的在扭綿花糖....又準備了爆炸糖! 好期待哦! 登登登, 大個我塊面的雪糕出場! 畫面真係好搞笑呀! 而甜品店都好細心, 咁大頂綿花糖帽是裝唔落咁細杯雪糕, 所以用了卡通卡紙包圍著, 令我可以拎在手中享用! 上面鋪了很多爆炸糖! 食到中間有焦糖味的綿花糖 綿花糖太大了, 最後都係要用手撕開 , 開心Sharing! 食完中間是滿滿的綠茶雪糕呢! 很香濃的抹茶香 加上底層的年輛蛋糕一起吃, 味道很配合! 一邊在路邊吃著, 甜品店門口就播放著電視介紹他們的雪糕, 這才知原來佢地都幾出名有好多媒體介紹過呢 門口就是一條龍! 而menu 用了卡通介紹著不同的特色雪糕, 很可愛
見到店員的在扭綿花糖....又準備了爆炸糖! 好期待哦! 登登登, 大個我塊面的雪糕出場! 畫面真係好搞笑呀! 而 甜品店都好細心, 咁大頂綿花糖帽是裝唔落咁細杯雪糕, 所以用了卡通卡紙包圍著, 令我可以拎在手中享用! 上面鋪了很多爆炸糖! 食到中間有焦糖味的綿花糖