2024-11-05
熟醉大閘蟹🥃🦀($138)🌟推介🌟嚟到食大閘蟹嘅季節,平時都係食清蒸,但係今次特別啲揀咗醉蟹🥃濃濃酒香,蟹黃甘香,食完會回甘蟹肉經酒醉之後變得鮮嫩、甜滑**********普寧豆醬焗鰻魚🐟($118)🌟推介🌟活鰻魚魚肉白雪雪,超肥美,食落彈牙普寧豆醬帶鹹鮮,配鰻魚真係好夾**********百秒黃花魚🐟($78)🌟推介🌟100秒蒸熟一條黃花魚🐟,細細條,肉質好滑,味道鮮甜,會有細骨**********黃金荷葉包($38/片)🌟推介🌟荷葉包炸至金黃色,脆卜卜,切開包入豬肉條,豬肉條軟腍,連同炒至半熟嘅洋蔥🧅,香氣撲鼻,口感豐富👍🏻**********椒鹽豬手🐷($39/片)🌟推介🌟起初真係以為2片豬手,點知嚟到係2大舊,預備埋手套俾你拎住食熱辣辣,外皮脆卜卜,肥肉經繁複工序後完全溶解,內裡滿滿嘅骨膠原,而且五香味突出**********酥炒芋芯($98)🌟推介🌟芋芯炒到小小金黃,外面甜甜地脆脆地,鹹中帶甜,芋頭入面好粉**********度尾老樹文旦柚文旦柚咁啱做緊Promotion,我地一坐低就每人有2楷試吓,啱食可以成個買走文旦柚清甜,酸甜適中,而且好juicy!!!
🌟推介🌟
嚟到食大閘蟹嘅季節,平時都係食清蒸,但係今次特別啲揀咗醉蟹
🥃濃濃酒香,蟹黃甘香,食完會回甘
蟹肉經酒醉之後變得鮮嫩、甜滑
**********
普寧豆醬焗鰻魚🐟($118)
🌟推介🌟
活鰻魚魚肉白雪雪,超肥美,食落彈牙
普寧豆醬帶鹹鮮,配鰻魚真係好夾
**********
百秒黃花魚🐟($78)
**********
黃金荷葉包($38/片)
**********
椒鹽豬手🐷($39/片)
**********
酥炒芋芯($98)
🌟推介🌟
芋芯炒到小小金黃,外面甜甜地脆脆地,鹹中帶甜,芋頭入面好粉
度尾老樹文旦柚
文旦柚清甜,酸甜適中,而且好juicy!!!