2020-11-30 222 瀏覽
之前黎呢度飲茶 有個就好我大閘蟹放題 一行6人限聚令要分台坐 傾偈就一定無甘衫快 好入正題 坐底就先會有鮑魚炆冬菇一個花膠雞湯外面有扁皮鴨 扁皮鴨肉質岩岩好熟好好食 另外要讚下姐姐係 因為我地有個小朋友 姐姐怕距食蟹唔夠飽 就切左隻鴨眠比 比小朋友 好細心 讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過今日目的係食大閘蟹 所以放埋一邊先🤪之後開始上蟹 係未order前距地送左每人一隻花雕醉蟹主菜 有鹽焗 清蒸 我比較欣賞清蒸 蟹黃蟹膏 都清香你仲可以不論數量叫只要你食得落(記得食得落先好叫唔好做大side鬼)如果仲係唔夠飽仲有糯米飯甜品都係一大重點 薑茶芝麻湯圓好細心怕太飽食唔落湯圓所以湯圓分開落 由你自己喜好去加 但係得就推介大家點都食一粒 因皮薄而芝麻餡香而唔太甜 值得試 另外仲有薑汁糕 黑糖蜂巢糕如果唔仲意中式甜品仲有雪糕3種以上味道同獨立包裝豆腐花 滿足各種願望到夠鍾員工叔叔仲問 仲要唔要 last order喇 食得落叫喇 服務好好😆但係個個已經full曬 服務真心好 真要再提飯飲茶既話一定要叫灌湯胶😋😋小朋友食得好開心 我地總供50隻大閘蟹完場 又大滿足👍🏻👍🏻👍🏻
好入正題 坐底就先會有鮑魚炆冬菇
一個花膠雞湯