2022-07-16
有個朋友仔由上年開始話想食自助餐 講到今年,今次終於實行到喇!🤣前排見到香格里拉酒店自助餐搞緊promotion,凡係Shangri-La 會員都可享有85折優惠❗️精明如我就梗係唔𢴇輸喇🤣原本想book 港島嗰間 因為之前試過好高質,可惜嗰日booking full 🤥所以最後book 左九龍嗰間~入座時每人會有一個籌碼,係用黎換龍蝦既。原來每人只限拎一隻冷盤龍蝦🥲明明記得之前食港島嗰間係無限refill 芝士焗龍蝦🦞既,點解同一個集團會差咁遠嫁🥲只怪冇事先做足功課🤥海鮮類竟然冇鮑魚🤥🤥連鵝肝都冇😖港島嗰間明明就有。。。至於其他既熟食類都幾多既,我就唔係道一一列舉喇~有個station可以order 西式麵類,多數人應該都會諗 「邊有人自助餐叫麵食嫁 好唔掋喎」 但我個朋友仔就好大擔咁order 左芝士蕃茄三文魚長通粉🤣🤣估唔到又幾好味喎,拍得住出面幾百蚊一碟既質素😍我地幾個人好快就清晒😆跟住再叫多碟😂我個朋友好想食Egg Benedict ,就膽粗粗咁問個chef 有冇😶個chef 好神秘咁話等佢一陣,跟住返左入廚房,過左一陣就拎住碟Egg Benedict 出黎喇🥰好有驚喜,好好食
海鮮類竟然冇鮑魚🤥🤥
連鵝肝都冇😖
港島嗰間明明就有。。。
至於其他既熟食類都幾多既,我就唔係道一一列舉喇~
好有驚喜,好好食☺️
仲有不得不說既飲品,飲品都係每人限點一杯,自助bar 枱上唔會提供飲品🤥印象中港島嗰間係任飲啲🙈🙈
總括嚟講都滿意既,員工都好nice ,不過質素就同港島嗰間比,呢間就真係差得遠🙊
85折左都$7xx per person 🥲🥲呢個價可以有更好既選擇,再唔係食返港島嗰間好了~