2022-11-19 230 瀏覽
雞翼山一直都係旺角, 葵芳掃街之選, 今次終於開到黎觀塘, 可以外賣一大埋雞翼番屋企刷餐飽。雞翼山位於YM2 , 睇落好新好乾淨餐單有1人set, 2 人set, 仲有觀塘限定。我地揀左一個A 餐, 再加上$128/ 12 件雞翼, 可以揀3款口味。 等左15分鐘好快就準備好, 雞翼即叫即炸熱辣辣 個袋仲好少女心雞翼方面我地叫左咸檸七味, 泰式冬蔭公, 同玫瑰雞翼。 泰式冬蔭公真係有冬蔭公嗰種酸辣帶勁既感覺 配埋即超級惹味。 玫瑰雞翼(左)沾滿玫瑰蜜糖味, 令到雞肉肉質更juicy鋪埋食用玫瑰, 少女心滿滿打卡一流咸檸七(右)港式咸檸七味都好特別, 食既時候主調以檸味為主, 後尾有番咸檸既咸味 , 好開胃A 餐 溫泉蛋唐揚雞翼丼配唐揚蝦唐揚蝦炸完之後蝦既香味包圍成兜飯, 撈飯一流。 雞翼白烚又有另一款風味, 然後外賣番到去個溫泉蛋都可以keep 到流心效果。最後食完大滿足, 但冇幾耐再叫過encore

雞翼山位於YM2 , 睇落好新好乾淨

餐單有1人set, 2 人set, 仲有觀塘限定。

等左15分鐘好快就準備好, 雞翼即叫即炸熱辣辣
個袋仲好少女心

雞翼方面我地叫左咸檸七味, 泰式冬蔭公, 同玫瑰雞翼。

泰式冬蔭公

真係有冬蔭公嗰種酸辣帶勁既感覺
配埋即超級惹味。

玫瑰雞翼(左)

沾滿玫瑰蜜糖味, 令到雞肉肉質更juicy
鋪埋食用玫瑰, 少女心滿滿打卡一流

咸檸七(右)

A 餐 溫泉蛋唐揚雞翼丼配唐揚蝦

最後食完大滿足, 但冇幾耐再叫過encore

2022-11-06
10 分鐘 (堂食)
  • 文青風玫瑰雞翼