星期六天氣勁熱,咁岩行到去大館,醒起有間想去好耐嘅cafe,之前係社交媒體網站成日見到人去打卡,等咗十分鐘就有位,一入到去就覺得好舒服 室外嘅陽光照到入餐廳感覺開揚,而且最重要係冷氣充足而家咁熱嘅天氣依點好重要。至於食物都好高質,我哋兩個人嗌咗一碟意粉,一個甜品同兩杯嘢飲,total三百蚊都唔使就可以坐足大半日,讚!Matcha Lotte Oat Milk好濃嘅抹茶味 抹茶控一定要試!Iced Earl Grey Yin Yeung (Oat Milk)依杯飲落好特別 伯爵茶+咖啡 = 鴛鴦問咗侍應 原來佢哋將奶茶個茶膽轉為伯爵茶 好飲!Sausage Napolitan Pasta好重嘅蕃茄味 味道豐富 份量也很夠Chocolate Banana Waffle with Caramel依個係重點 我同個朋友都爭住食 好香嘅朱古力味 個焦糖香蕉燒得好好味 下次一定會再嗌!

Matcha Lotte Oat Milk
好濃嘅抹茶味 抹茶控一定要試!

依杯飲落好特別 伯爵茶+咖啡 = 鴛鴦
問咗侍應 原來佢哋將奶茶個茶膽轉為伯爵茶 好飲!

Sausage Napolitan Pasta
好重嘅蕃茄味 味道豐富 份量也很夠

2024-07-13
10 分鐘 (堂食)
  • Chocolate  Banana  Waffle  with  Caramel