2024-07-06
講到我最鍾意既麵食,首選當然係車仔麵啦💁🏻♀️一黎餸菜款式夠多,又可以試埋唔同種類嘅小食😆😆今日就同朋友仔嚟到呢間🌟天下無雙🌟主打各款港式車仔麵🍜餸菜款式選擇眾多,而且有多款自家製小食,例如鬼馬炸魚腐、燒賣及魚蛋,即刻同朋友仔嚟刷番餐先!———————————————————🔹自選5餸車仔麵 (菜底)呢度有晒我最鍾意食嘅餸菜,我就揀咗一款5餸車仔麵,配以通菜底,夠晒健康!餸菜就揀咗爆汁潮汕牛肉丸、豬手、鬼馬炸魚腐及牛腩,超豐富!!特別推介鮑汁潮汕牛肉丸,大大粒得來口感彈牙,而且入邊咬落爆曬汁,值得一試!🔹自選4餸車仔麵朋友仔就揀左豬紅、蘿蔔、午餐肉及豬大腸~4款傳統懷舊餸菜配搭油麵,當然唔少得加埋招牌辣汁,咁至食得惹味又過癮!特別一讚呢度嘅豬紅同豬大腸,豬紅煮得夠晒入味,咬落口感一流;豬大腸夠晒肥美,滷水味道夠晒香濃!🔹滷水雞中翼滷水雞中翼亦係餐廳主打菜式之一!雞翼夠大隻,肉質保持鮮嫩多汁,外層索滿濃濃滷水汁,香甜又惹味!🔹生菜魚肉生菜魚肉亦係港底懷舊小食之一!魚肉粉嫩滑順,鮮味十足,搭配爽脆生菜,層次感一流!🔹紫菜雲吞潮式紫菜,搭配大大粒鮮蝦雲吞,呢個組合非常正!紫菜彈牙口感一流;雲
———————————————————
🔹自選5餸車仔麵 (菜底)
🔹自選4餸車仔麵
🔹滷水雞中翼
🔹生菜魚肉
🔹紫菜雲吞
潮式紫菜,搭配大大粒鮮蝦雲吞,呢個組合非常正!紫菜彈牙口感一流;雲吞材料豐富,蝦肉大大隻夠晒爽彈!
🔹燒賣
為食嘅我哋當然要叫多款燒賣,咁至夠滿足!燒賣口感煙靭,帶點魚香鮮味,配埋餐廳自家調製甜豉油,食落大滿足!
天下無雙✨
📍尖沙咀亞士厘道16號地舖