2013-12-07
天氣漸涼,係時候BBQ~到郊外燒烤的話,現今社會,大家都忙,要約齊人數係好麻煩的事!難得有這在天台的自助BBQ場~真係方便晒忙碌一族!地點位於太子上海街的唐樓,交通方便,使大家易聚集!上到天台,比想像中多人,而家地方乾淨,食物同飲品都自助式,好自由~燒烤的地方已提供位置比人洗手用,好周到!還有洗手間衛生良好,大家知洗手間係好重要的一環LA~食物方面,有腸,紅腸,芝士腸,2種雞翼,丸類,燒賣,多春魚,牛扒豬扒,鴨腎,面包,金菇,粟米和茄子.食物味道中上,比想像中好,都FILL得快,個爐火起得幾靚.有個網可以用來燒多指魚用.飲品絕對夠凍.蜜糖夠''杰'',好甜,有些地方提供的是稀糖....所以這一點要讚!還有牛油和一些他們自制的蒜蓉醬~個蒜蓉醬好夠味同,用來塗面包同焗金菇真係一流!價錢係$148一位,3小時,提早book位就可,唔洗比訂金,其實真係講個信字,我之前試過其他地方天台BBQ,都要比訂金同$200-$300蚊一位.所以覺得呢間好扺食同服務幾好!3小時係比足的,但由於都幾多人來這裏BBQ,所以一夠鐘,老闆都會提下我地要走了~還有可以自己帶食物同飲品上去~呢一點非常好~唔會迫你花費買
地點位於太子上海街的唐樓,交通方便,使大家易聚集!
食物味道中上,比想像中好,都FILL得快,個爐火起得幾靚.
有個網可以用來燒多指魚用.飲品絕對夠凍.
還有可以自己帶食物同飲品上去~呢一點非常好~唔會迫你花費買佢地啲野飲~
因玩得盡興,所以忘了拍照~
實在這鬧市中的BBQ很值得推介!!