2022-08-08 365 瀏覽
呢間日本過江龍既天婦羅丼真係好好食,性價比超超超超超高!真正既平!靚!正!上天丼:有2隻天婦羅蝦,真係連殼都炸到脆卜卜,蝦尾都可以食埋!蝦都冇冰鮮果種“雪味”,而且口感彈牙不過蝦本身調味就偏淡,所以加埋醬汁一齊好好食!另一神奇既地方係明明有醬汁係上面,佢都竟然冇變淋!飯係日本米,充滿米香而且口感適中!整體好好味!朋友叫左天婦羅冷麵餐,個餐有2片紫菜,俾左我食,不過口感一般,唔脆。朋友話冷麵麵質偏軟,但個汁加芥末好清新,加上整體夠冰涼好適合夏天食。另外叫左個華味鳥天丼,華味鳥其實係雞肉,口感類似雞胸,不過雞味真係超濃。天婦羅都係炸到好脆,調味偏淡所以食到食材既原味。最高興係有隻温泉蛋附送,蛋黃香味好濃郁,配上微咸微甜既汁撈飯,真係好好味下次會再食!

上天丼:
整體好好味!