2022-10-15
天星碼頭⛴️又開咗新食店,今次系炸雞🐥啊baby,上船落時買個外賣拎走,又或者坐低吃件炸雞再出發,真係元氣滿滿😎!▶️原味炸雞🐥($128/全隻)離遠已經聞到香味,不得不提提個外賣盒設計得非常好👍🏻。原隻炸雞熱辣辣用錫紙兜住,上面吾會封實,保持表面酥脆,吾會變冧。紙盒質地實淨📦,內部分隔設計得好好,吾會被炸雞嘅油脂整到油笠笠之餘,又容易拎走。炸雞連骨外脆內嫩,好juicy,而且即叫即炸,熱辣辣🔥,岩曬現在轉涼嘅天氣🍂。▶️蔥蒜醬油炸雞腿肉🍗($68/細份)中意啖啖肉就一定要點炸雞腿肉喇🤩,中意佢有好多種味道嘅醬料選擇,我哋就揀咗蔥蒜醬油味,甜而不膩,而且有炸薯條墊底🍟,邪惡😈~▶️西瓜梳打/芒果梳打🥤($18)冇得炸雞啤酒,起碼要點返罐汽水先滿足。第一次試哩隻梳打,又幾特別,配炸雞一流!眼前哩兜仲未食完已經諗緊下次試邊隻味好,而且哩個價錢真係好抵,買完仲可以坐天星小輪欣賞維港兩岸風景,又或是去坐摩天輪或者picnic!下次想試下飯餐同埋韓式飯卷~
▶️原味炸雞🐥($128/全隻)
▶️蔥蒜醬油炸雞腿肉🍗($68/細份)
▶️西瓜梳打/芒果梳打🥤($18)