2021-10-20
呢間cafe可以食到人氣【日式黑毛豬煲仔飯】&【日式卷蛋】溫馨提示: 卷蛋每日限量件數,Book枱時記得留定!🐷黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $168味道: 🌟🌟🌟🌟 (4/5)呢道菜可以話係港式x日式創意料理,餐廳採用「日式鐵煲」代替「傳統港式瓦煲」,而煲仔飯嘅精粹「煲仔豉油」亦用上「日式甜醬油」代替,醬油亦亳不吝嗇地多,非常滋味😋 中間加個半熟溫泉蛋,感覺都幾日式!煲仔飯表面鋪滿黑毛豬、雜菌、盧筍,賣相整齊吸引, 黑毛豬幾好食,質地偏肥韌,加埋醬油,味道更濃!米飯粒粒分明有咬口,拌匀蛋汁同醬油依勁正!食到最底仲有少量嘅飯焦添👍🍓蝶豆花草莓日式卷蛋 $48🍮法式焦糖布丁+$12味道: 🌟🌟🌟🌟 (4/5)卷蛋一定係呢間餐廳嘅主角!Book枱嘅時候記得早啲留定🤔 今次嗌呢款係超吸睛嘅藍色蝶豆花卷蛋,蛋糕質地濕潤軟熟,中間嘅Cream好厚身好滑,食得出少少草莓酸酸甜甜味道,不過味道再濃啲會更好食😆 法式焦糖布丁+$12 都可以試吓嘅,迷你size,3-4啖食哂,蛋香好夠,布丁滑溜溜,甜度啱啱好👍其他款式嘅卷蛋:🧡特濃伯爵茶日式卷蛋💚日本小山園抹茶卷蛋❤️玫瑰芋泥日式卷蛋勁想試!!但我7點去到已經買
溫馨提示: 卷蛋每日限量件數,Book枱時記得留定!
🐷黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $168
味道: 🌟🌟🌟🌟 (4/5)
🍓蝶豆花草莓日式卷蛋 $48
🍮法式焦糖布丁+$12
味道: 🌟🌟🌟🌟 (4/5)
其他款式嘅卷蛋:
🧡特濃伯爵茶日式卷蛋
💚日本小山園抹茶卷蛋
❤️玫瑰芋泥日式卷蛋
勁想試!!但我7點去到已經買曬🥺
再三叮囑!Book枱時記得早啲留定!