話說,星期日早上起床,突然想吃pizza,想起芝脆雞的pizza好吃,就決定叫它了10點半打過去,有位阿姐聽電話,說12點才有人返(咁阿姐你到底係...?XD 講笑XD我估阿姐意思係12點先有送外賣既返??),12點半才可以送到,沒問題嗎?我想著反正也是當午餐吃,就說OK~然後向阿姐落Order阿姐禮貌好好!其實我一向不太喜歡電話叫外賣(所以傾向KFC/Pizza hut可以網上落單),就是因為有時聽電話的員工禮貌不好...但這阿姐的禮貌要比個讚^^果然,12點半~一份A餐(2-3人)準時送到~承惠$167,當然我一個人唔會一餐食晒啦XD放入雪櫃可以食到聽日XD睇睇個樣先:大家睇相見唔見PIZZA盒右上角好多食物痕跡?因為...大蝦沙律PIZZA d大蝦跌晒過去呀><我唔係要垢病外賣哥哥,畢竟外賣有小小搖動好正常,不過,設計個pizza既時間唔係應該考慮堆送外賣會搖動呢一點架咩?><比如上面再加小小芝士黏實佢?不過小問題者,自己執返放返(影相時我已經執返上去pizza上面),當然照食無問題~PIZZA照舊好好食!芝脆雞既PIZZA我一向推薦,唔會太乾,厚

我想著反正也是當午餐吃,就說OK~然後向阿姐落Order

睇睇個樣先:

PIZZA照舊好好食!芝脆雞既PIZZA我一向推薦,唔會太乾,厚但軟,口感好~而且又整得好好味~

不過可能因為唔似PIZZA HUT有保溫袋,已經有些少涼了,自己家有焗爐可以輕輕焗返會仲正

跟住食香蒜肉絲意粉,無乜特別,不過不失~有小小咸但可接受範圍內~

小食拼盤亦唔特別,但勝在咩都有,炸得都叫好食(但你地知啦,春卷咖哩角呢d,只要無炸衰,好難難食,另一方面亦好難特別好食)

順帶一提以前飲過個餐湯,忌廉湯係好似豆粉水咁的。。。唔好中招呀。。。
所以以後叫芝脆雞我都要可樂XD

整體而言,芝脆雞一如既往,PIZZA好好食,小食拼盤同意粉一般("快餐丫嘛,算係咁啦"既程度...間間都係咁啦XD又有邊間小食拼盤係堅好食丫?)

P.S. 填價錢果度因為我分三餐食(本身係2-3人餐),所以我自己除左3啦XD

2014-01-19
30 分鐘 (外賣送餐)
  • 大蝦沙律PIZZA