2023-07-18
😋味道:9/10 🏡環境:8.5/10💰性價比:8.5/10 👍🏻推薦度:9/10.🐼夏日炎炎最適合食雪糕刨冰🥳我一向都超鍾意食甜品 所以好想搵啲特別啲又好味嘅~呢間buzz stand採用日本杉養蜂園嘅天然優質蜂蜜 主打蜂蜜飲品甜品🍯原來蜂蜜都有好多用途😙店面有幾個位 旁邊有一啲蜂蜜嘅產品 更有一個製作區 感覺好專業🐝叫咗雪糕同埋嘢飲 可以混合蜂蜜落去 對比起平時食嘅齋甜 感覺天然一啲 風味都較特別😆價錢比起一般嘅茶飲/甜品舖算平 幾值得試下👍🏻.🍨抹茶窩夫開心果碎雪糕 $32 (8.5/10)集合左我最鍾意嘅兩個味道🥰窩夫整成蜂巢形狀 再淋上蜂蜜 抹茶味都幾香 口感好脆雪糕係雲呢拿味 配上開心果脆脆蜂蜜可以提升成個味道 但又唔會好甜一次過滿足幾種需求 好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🍯麥盧卡蜂蜜雪糕 $45 (9/10)覺得呢個好特別!🤩看似簡單嘅蜂蜜淋上軟雪糕但係搭配出嚟又幾有驚喜✨杉養蜂園主打嘅就係呢隻麥盧卡蜂蜜食落好有質感 一啲都唔稀🍋檸檬蜂蜜刨冰配柚子雪糕 $55 (7.5/10)呢個真係消暑一流🤣檸檬柚子酸酸甜甜上面有幾種toppings 所以就相對貴少少但係個人略嫌比較酸😂 🌹
🏡環境:8.5/10
💰性價比:8.5/10
👍🏻推薦度:9/10
🐼夏日炎炎最適合食雪糕刨冰🥳我一向都超鍾意食甜品 所以好想搵啲特別啲又好味嘅~呢間buzz stand採用日本杉養蜂園嘅天然優質蜂蜜 主打蜂蜜飲品甜品🍯原來蜂蜜都有好多用途😙店面有幾個位 旁邊有一啲蜂蜜嘅產品 更有一個製作區 感覺好專業🐝 叫咗雪糕同埋嘢飲 可以混合蜂蜜落去 對比起平時食嘅齋甜 感覺天然一啲 風味都較特別😆價錢比起一般嘅茶飲/ 甜品舖算平 幾值得試下👍🏻
🍨抹茶窩夫開心果碎雪糕 $32 (8.5/10)
集合左我最鍾意嘅兩個味道🥰
窩夫整成蜂巢形狀 再淋上蜂蜜
抹茶味都幾香 口感好脆
雪糕係雲呢拿味 配上開心果脆脆
蜂蜜可以提升成個味道 但又唔會好甜
一次過滿足幾種需求 好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
🍯麥盧卡蜂蜜雪糕 $45 (9/10)
覺得呢個好特別!🤩
看似簡單嘅蜂蜜淋上軟雪糕
但係搭配出嚟又幾有驚喜✨
杉養蜂園主打嘅就係呢隻麥盧卡蜂蜜
食落好有質感 一啲都唔稀
🍋檸檬蜂蜜刨冰配柚子雪糕 $55 (7.5/10)
呢個真係消暑一流🤣
佢有好幾種飲品可以選擇
不過見到可以自己配搭 就貪得意試吓
可以選一種茶底一種果蜜同埋加配料
玫瑰花茶好出色🥹好香玫瑰味
加咗純蜂蜜同埋蒟蒻 甜甜地又有口感 正!