裝修好靚,以大排檔做靈感,有鐵皮攤檔同街市吊燈,仲有多張大枱,方圓都有岩晒食團年飯。雖然多打卡位,但話佢打卡餐廳又會矮化左,忽略左佢超好食既菜式。餐牌選擇好多,我地諗好晒叫咩之後入QR code點原來有更多,又要再諗過🤣 店員好友善,收碟好勤力必食推薦:1. 大澳蝦膏蒸豬爽肉:豬爽肉好肥,但食落唔油膩,底下豆腐吸晒蝦膏汁好正又好滑,白飯殺手2. 金沙鬼馬百花釀油條:即叫即炸太驚艷了,金沙又係做到香濃唔太多太膩另外仲叫左幾款海鮮,啲海鮮勁新鮮,椒鹽瀬尿蝦同沙薑焗海花螺都好好食,調味濃郁但唔會太鹹,仲有爆膏奶油蝦都好出色,大頭蝦膏好甘香贈送既紅豆沙糖水都好好味!但都忍唔住叫多左個士多啤梨布甸好滑

必食推薦:
大澳蝦膏蒸豬爽肉