2020-09-29 272 瀏覽
好耐都無去太古行街啦~ 見到有間新開既cafe! 裝飾勁靚,運用左柔和既燈光、卡其色調同唔少乾花乾草,好舒服好休閒又有美感既感覺~所以就入去食下午茶嘆下! ..呢間cafe主打係韓式,我地坐既位都幾靚,背景有乾花同木質,然後我地張枱係勁吸引!! 玻璃下放著色彩繽紛既乾花,影出來超靚! 不過呢度係要出去counter度點餐,然後會有個取餐器俾你,部機一震就可以出去拎野食啦! 最後我地點左: 🥗 韓式全日早餐 Korean Style All day breakfast材料包括有滑蛋、煙肉、煙三文魚、薯餅、啡菇、茄汁豆、沙律菜、香腸同車厘茄~味道唔錯,沙律菜既汁好好味好開胃~煙三文魚捲成一道玫瑰花狀好有心思🌹有趣既薯餅整成一口形狀咁,所以有兩件,女仔擺入口唔怕樣衰啦! 總而言之係一個好standard既all day breakfast👍🏻..🥑流心蛋牛油果酵母麵包 Avocado Sourdough Bread with Soft-boiled egg又係大熱既牛油果! 最愛就係睇住流心蛋既蛋汁流出來果下~ 不得不說,蛋同牛油果真係好夾!!! 而酵母麵包,即係酸種麵包,酸味比較突出,而且

又係大熱既牛油果! 最愛就係睇住流心蛋既蛋汁流出來果下~ 不得不說,蛋同牛油果真係好夾!!! 而酵母麵包,即係酸種麵包,酸味比較突出,而且加左少少香料,所以食落有少少咖哩味咁😂 都幾新奇!! .
☕泡泡焦糖咖啡 Cream Caramel Coffee
跟餐有飲野的~呢杯泡泡焦糖咖啡既賣相幾靚! 不過飲落,唔會太甜,所以我覺得味道唔錯~ 不過如果唔喜歡太多cream既可以畢走少少.
呢度真係好多影相位~ 門口同counter都好靚~ 睇得出裝修好有心思🥳 不過假日都唔少人架~ 大家要預鬆時間來!
韓式全日早餐
流心蛋牛油果酵母麵包
2020-09-27
5 分鐘 (堂食)
韓式全日早餐
流心蛋牛油果酵母麵包