2012-03-30 20 瀏覽
聽閒呢間近期人氣Pizza店已久,因公事到大坑,當然要一試。一個人,只可點一個Pizzaz,點了Ham & Mushroom Pizza,因要駕車,只能點汽水。等了大約十分鐘,Pizza上枱。試一口,係薄脆的,即係所謂羅馬式Pizza。其實我係想食拿坡里式的,即薄而煙韌,而非薄而脆如克力架。如喜歡薄脆Pizza的,相信會喜歡。但我不會因為我本身唔太鍾意薄脆Pizza就話佢唔好食。就以我點呢個Pizza來計,餅底太鹹,唔係配料問題,我試過只係食麵粉部份都好鹹。另外番茄醬不足。須知番茄醬、芝士及餅底係Pizza的靈魂。因為太鹹的緣故,令我覺得杯Coke Light 特別好飲。環境方面,好有歐洲小店feel,小小舊的感覺,呢方面我幾鍾意。服務員有禮,反應迅速。呢兩方面挽回不少分,令我不至於比「喊」面。

2012-03-28