2024-10-23 265 瀏覽
Channel 3 Tapes Bar & Restaurant 最近我去咗Channel 3 Tapes Bar & Restaurant,真係一個好驚喜的地方,食物同氛圍都非常吸引!**黑魚子蟹肉多士** 首先試咗黑魚子蟹肉多士,味道一流!多士外脆內軟,上面鋪滿新鮮蟹肉,蟹肉的鮮味同黑魚子的鹹香相得益彰,口感層次豐富,真係一口接一口,停唔到手。**磨菇帕爾馬火腿自家手打薄餅** 接住嚟試磨菇帕爾馬火腿自家手打薄餅,薄餅底部薄脆,磨菇的香氣同帕爾馬火腿的鹹香完美結合,加上自製醬汁,真係無法抗拒,令人回味無窮。**龍蝦汁大蝦扁意大利粉** 再嚟係龍蝦汁大蝦扁意大利粉,呢道菜真係令人驚艷!龍蝦汁香濃,蝦肉鮮甜,意大利粉煮得剛剛好,咬落去有彈性,整道菜更添層次感,實在係一個美好的享受。**Moscow Mule** 最後我選咗Moscow Mule,這款飲品清新爽口,薑啤的辛辣跟伏特加的濃烈完美融合,加上一片青檸,消暑又提神,飲完真係好過癮!

**黑魚子蟹肉多士**

**磨菇帕爾馬火腿自家手打薄餅**