2022-10-27
今日嚟到呢間位於太子新開嘅居酒屋🏮餐廳裝修好有日系風格 裡面有榻榻米枱同埋對住廚師嘅bar枱 而我地坐咗係bar枱 佢嘅設計好體貼係有兩個USB插頭 方便客人電話無電嘅時候可以充電🪫 我地選擇咗兩個set皆因唔想煩要簡咩食 set menu個啲嘢全部都好岩口味👍🏻等緊嘢食期間 店員已經拎咗唔同嘅醬料比我地 仲有一盤蔬菜🤍雛菊* 銀杏* 汁燒茄子* 汁燒雞肉大蔥串* 雞腎* 雞骨豬肉腸* 紫蘇葉魷魚卷* 香蔥牛燒* 燒飯團推介:🍴汁燒茄子 - 茄子上面加左好多木魚碎 而我係最愛吃燒茄子🍴汁燒雞肉大蔥串 - 雞肉燒得岩岩好🍴 香蔥牛燒 - 蒽花切得好細 基本上都舖滿在牛肉上 燒得好香口🍴 紫蘇葉魷魚卷 - 賣相係好特別 好似甜品咁 魷魚卷味好淡但係因為紫蘇葉嘅味而特出咗同都幾襯🍴 燒飯團 - 飯團外面燒得好金黃有飯焦 🤍寒梅粟米牛油燒汁燒豆腐汁燒雞肉大蔥串阿波美雞翼豬肉蘆筍卷燒白鱔蒜蓉牛油蝦燒飯團推介:🍴 豬肉蘆筍卷 - 薄薄嘅豬肉包住蘆筍 唔會太咸好好味🍴 汁燒豆腐 - 豆腐上有好多木魚絲 外脆內軟 🍴 蒜蓉牛油蝦 - 爆多嘅蒜蓉係牛油蝦上面好香口 蝦肉好彈牙🍴 粟米牛油燒 - 呢個燒日
🤍雛菊
燒飯團
推介:
🍴 豬肉蘆筍卷 - 薄薄嘅豬肉包住蘆筍 唔會太咸好好味
🍴 汁燒豆腐 - 豆腐上有好多木魚絲 外脆內軟
🍴 粟米牛油燒 - 呢個燒日本粟米超過重牛油味好正 亦好香甜