Five guys 由一開始得灣仔一間分店發展至尖沙咀、觀塘都有一間,每次去都要等一陣先有位坐,價錢唔平不過都好多人支持,可惜既係因為疫情關係,所以冇左花生任拎😩.單層芝士漢堡 $65由於漢堡係用錫紙包住,攞上手完全冇美觀可言,落order時可以任揀15種配料,自制自己喜歡的口味,我就揀左all the way without pickles😌包都比較油膩,漢堡扒肉味幾濃郁多肉汁,質素不俗,雖然係單層,但絕對夠飽,因為肉都較厚身,食哂都會有點膩感🙈大薯條 $60薯條可以揀原味或辣味,3人share就叫左一份大,用紙袋去裝,總體好油好鹹😖手指滿滿鹽粒同油淰淰,雖然用左純正花生油去炸,比起一般香,但不少都焦掉了,唔算話好香脆,太鹹既關係都剩下不少
單層芝士漢堡 $65

大薯條 $60
2021-09-03
15 分鐘 (堂食)