2009-06-26
既然鋪頭名係手打烏冬,心想一定是ichiban,點知.................................首先叫咗個蝦天婦羅烏冬(日式湯底)先講湯底,唔知係咪我理解錯,日式湯底(醬油),完全唔係食拉麵那些湯底,好稀同埋真係有啲豉油味,至於烏冬非常一般,個天婦羅仲失望,炸得很差,食落去炸漿還炸漿,蝦還蝦,仲有食落去還有點肥膩的感覺,越食越唔想食.另外叫了個汁燒牛柳烏冬,這個仲攪笑,我老公食晒成碗天婦羅烏冬,我嗰碗都未嚟,問個經理,個經理話廚房唔見咗張單,我地叫佢即刻做返,佢係個咪喥到廚房講即出,竟然唔駛一分鐘就出返個汁燒牛柳烏冬(蕃茄湯底)給我.牛柳水準參差,有啲很淋,有啲有根,帶有點靱,個汁就真係好普通,食不出味道,反而最欣賞有啲椰菜,很爽口,蕃茄湯帶有點酸,很開胃.整體上食物質素,名不符實,可幸是禮貌及服務能彌補點點.
整體上食物質素,名不符實,可幸是禮貌及服務能彌補點點.