2006-09-10
放工成班朋友去森巴食晚飯,志不在食好野,只是想找個舒服的地方食飯傾計,而這裡的地點又就大家方便,所以揀了這裡。點了六個Crystal Set (三頭盤一主菜),我要的頭盤分別是煎蠔、羊膝和煎鵝肝。先來的煎蠔是好的,好大隻,煎得好香同好有味,怪唔知人人都會點這頭盤。煎鵝肝比較遜色,欠缺了那鵝肝應有的味道,不值再試。之後的羊膝亦屬一般,雪味幾重,但伴碟既菜就加番小小分。湯我要南瓜湯,夠熱,但南瓜味唔重,味道普通。最好的也是芝士麵包,熱騰騰,很香的芝士味,再加上芝士醬,好想encore。主菜清清地要銀雪魚,份量比想像中細好多,和頭盤的不大分別。而且新鮮的魚味欠奉,質素只可和茶餐廳比較。確實有點點失望。甜品我選了Tiramisu,送上來時被牠的賣相嚇了一跳,估唔到這類中檔餐廳既出品賣相可以差成咁。幸好,味道還算可以,起碼唔係有太重既朱古力味。朋友有Coupon,可換一個"火焰雪山蛋榚"。Waitress把蛋糕送來時餐廳更播出生日歌,雖然當時在座冇人生日,但我地都一齊唱生日歌,之後大家飲杯!都好開心。蛋糕普通啦,不過我一向都唔多欣賞這火焰蛋榚,覺得佢花巧多過實際。坐成晚,食咁多野,雖然部分食物味
坐成晚,食咁多野,雖然部分食物味道一般,都可以算是一間ok的餐廳既。