2021-07-01
放假又係去搵好嘢食嘅時候,暫時冇得飛✈️多咗時間喺香港九龍新界周圍遊走,今晚想食燒肉,一於搵間接近日本質素的燒肉店。和匠 就喺佐敦某一間名校後邊,同地鐵站好近,仲有我最愛嘅 A4 和牛。🔥🥩牛魔再現 $630 / 2人前燒肉篇店長推介可以試吓拼盤,一個價錢就試到三款極品牛肉,我們當然樂意啦!日本國產 A4 和牛肉眼100g 少食多滋味,個人覺得係必食高質和牛,最精華部位,肉質鮮美滑嫩,油花分布均勻,是最頂級視覺享受, 滿足我們的味蕾!A4 和牛肉眼肉質柔軟,和牛入口即溶,味道帶有清甜,唔同部位果然有唔同口感。美國 Prime 牛小排牛小排具有豐富的大理石油花,堅實的肉質,油筋油脂甚多,高級純度油花多,肉質甜美。美國 Prime 牛角切小方形的牛角切,適量油花,肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁,非常爽滑有口感。日本國產帆立貝 $96 / 2pcs黑松露蒜蓉牛油燒,自己落手落腳燒特別美味,超大大隻,肥美肉厚,肉質彈牙鮮嫩,黑松露味道濃郁,鮮味十足的帆立貝,一試難忘!豚腩肉 $84鹽燒 豚腩肉 最能吃得出豚肉本身的原汁原味,五花肉與肉脂相間,薄切可以輕烤一會即刻食得,入口細嫩無渣,肉味香甜;如果配上清
🔥🥩牛魔再現 $630 / 2人前
日本國產 A4 和牛肉眼
美國 Prime 牛小排
美國 Prime 牛角切
日本國產帆立貝 $96 / 2pcs
豚腩肉 $84
鹽燒 豚腩肉 最能吃得出豚肉本身的原汁原味,五花肉與肉脂相間,薄切可以輕烤一會即刻食得,入口細嫩無渣,肉味香甜;如果配上清爽的沙律,能平衡豚腩肉的油膩感。
Mango Mocktail $28
食完一輪燒肉,飲番杯冰涼爽甜的Mocktail,清新的芒果味,消暑解渴。