2006-05-21 1 瀏覽
流落TST,朝MTR 方向逛,經過這間形格麵包店。黃昏五點九,偌大的店子擠滿店員和顧客。服務相當好。整體價格偏貴,而部份麵包亦不太吸引。因為明早有小朋友來我家,所以選了兩個公仔造形的麵包給他們。晴天公仔($7):是白麵糰,裹以忌廉芝士、吉士奶黃這些鹹甜餡料。小表妹說唔好味。我試了一小都覺得味道唔係咁「出」,但賣相超OK!可可包($9):賣相超可愛。黃麵糰上灑上可可粉末,吃不出是什麼餡料(!!!)。說實話:跟吃一個灑上可可粉的無餡麵包沒兩樣!(九蚊真係貴得誇張。)另購買一條「小忌廉條」($6.5)邊走邊吃。選呢個是因為夠便宜!但很好味。長條形賣相,擠入忌廉吉士餡,甜度適中,吉士餡唔會太油膩,麵包條烤得脆脆的,很正點!另:店子位於車水馬龍的旺區,其實相當大塵,幸而所有麵包都擺放在透明有蓋膠盒,好些少啦。加上流量極快,問題不大。這兒的招牌造形麵包,哄女生還可以,但……。應該無下次。
這兒的招牌造形麵包,哄女生還可以,但……。應該無下次。